COPD Therapie

Over COPD therapie

Bij COPD zijn uw longen beschadigd. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische obstructieve long ziekte). Als u COPD heeft ademt u moeilijker omdat uw longen beschadigd zijn, u heeft minder zuurstof. Daardoor kunnen normale dingen zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden lastig zijn (www.longfonds.nl, jan 2015)

Bent u wel eens benauwd of heeft u last van kortademigheid bij activiteiten zoals wandelen, traplopen, fietsen of boodschappen doen? Wilt u meer bewegen of hulp bij het aannemen van een actievere levensstijl? 

Dan bent u bij Fysio de Tolgaarde op het juiste adres!

Voordat we beginnen met de behandeling heeft u een intake. Dat is een gesprek met een gespecialiseerd fysiotherapeut. U kunt aangeven wat uw klachten zijn en wat u wilt bereiken. Vervolgens doen we een aantal testen om uw inspanningscapaciteit te meten. Dit is van belang voor het goed opstellen van een behandeling. 

U krijgt een eigen oefenprogramma, u krijgt één op één begeleiding of in een kleine groep. De oefentherapie bestaat uit trainen van grote spiergroepen in armen en benen, daarnaast is er aandacht voor uw conditie door middel van fietsen of lopen. 

Doel van de oefeningen is om spieren efficiënter te laten werken waardoor u minder snel kortademig wordt en activiteiten beter of langer kunt uitvoeren.

In de meeste gevallen vallen de kosten binnen de basisverzekering, het aantal behandelingen hangt af van de zwaarte van de aandoening. Tevens is dan een verwijzing van de huisarts of longarts noodzakelijk.

Neem voor meer informatie contact op met onze collega: Remco de Graaf of Willemijn Snapper