Anouk de Haan

Over Anouk de Haan

Mijn naam is Anouk de Haan. Ik ben geboren en opgegroeid in Deventer, maar sinds de zomer van 2015 woon ik samen met mijn vriend op de boerderij in Nijkerk.

Ik heb mijn opleiding fysiotherapie in Enschede in 2011 afgerond. Daarna heb ik 1,5 jaar, als maat, op de driemasttopzeilschoener de ‘Oosterschelde’ gevaren, een schip uit 1819. Vroeger vervoerde het lading welke bestond uit bananen, hout of aardappelen, tegenwoordig kun je als passagier een etappe meevaren.

Vanaf 2013 ben ik werkzaam geweest in verschillende particuliere fysiotherapie praktijken. Tijdens deze werkzaamheden heb ik een cursus gevolgd over het ‘Medical Taping Concept’ en twee modules over dry needling. Met dry needling prik je in gespannen spieren, met als doel ze weer te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren.

Vanaf september 2015 ben ik gestart met de Master opleiding fysiotherapie in de geriatrie. Fysiotherapie in de geriatrie richt zich op de (hulpbehoevende) oudere patiënt. Mensen met één of meerdere aandoeningen, maar ook mensen die preventief zorg nodig hebben om problemen te voorkomen kunnen terecht bij de geriatrie fysiotherapeut.

Daarnaast ben ik graag sportief actief. Ik heb een paar jaar badminton gespeeld, waarbij ik ook in de competitie wedstrijden speelde. Wanneer het seizoen weer begint wil ik dit graag weer oppakken in Nijkerk. Een aantal keer per jaar doe ik, samen in een team, mee aan touwtrekwedstrijden of ga ik graag een rondje skeeleren in de polder.