Kinderfysiotherapie / pyscho Motorische kinder therapie

Over Kinderfysiotherapie / pyscho Motorische kinder therapie

Een kind moet nog van alles leren. Dit doen zij spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat vanzelf en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Dit kan zich uiten op school , tijdens de gymlessen, met schrijven of in het dagelijks functioneren tijdens spel en bewegen of in het gedrag van kinderen. Door oefening kan jouw kind leren om de vaardigheden toch onder de knie te krijgen of juist met minder mogelijkheden toch zo optimaal mogelijk te functioneren. 

Ook zijn er kinderen die blessures oplopen, orthopedische klachten hebben of niet lekker in hun vel zitten en dit uiten in hun gedrag. Ook daarbij kan therapie door gespecialiseerde therapeuten zinvol zijn (zie: Kind In Beweging).

Kind In Beweging is een initiatief van Fysiotherapie de Tolgaarde (Paul Koekoek) en Marieke Kamphof, Kinderfysiotherapeut en Psychomotorisch kindertherapeut. 

Kind in beweging biedt meer dan alleen kinderfysiotherapie. Door onze specialisaties kijken wij “breed” naar uw kind waarbij wij aandacht hebben voor alle ontwikkelgebieden (motorisch, sensorisch, sociaal, emotioneel, cognitief en lichamelijk). Hierdoor kunnen wij , met u samen, een ( behandel) advies op maat maken en uitvoeren.

Of uw kind nu een motorische of orthopedische klacht heeft, een schrijfprobleem, snel overprikkeld is, wat onhandig in bewegen is, zich niet goed weet te verwoorden, sociaal minder vaardig is of probleemgedrag vertoont, het zijn allemaal indicaties waar Kind in Beweging wat mee kan.

Sanne ten Boden-van der Kamp en Marieke Kamphof zijn de kindertherapeuten, een fijn duo dat elkaar versterkt doordat ieder zijn eigen specialisaties heeft. 

Sanne is in de basis kinderfysiotherapeute en werkt enorm vanuit haar gevoel en liefde voor kinderen. Een hele goede combinatie die altijd het kind voorop stelt en resultaat geeft.

Marieke werkt op het snijvlak van kinderfysiotherapie en psychologie door , naast het geven van kinderfysiotherapie , ook psychomotorische kindertherapie  en SI therapie te kunnen inzetten tijdens de behandeling.

Superfijn, zo’n duo dat elkaar versterkt op het vlak waar ze overlappen, en dat tegelijkertijd meer kan doen door de eigen specialisatie. Hiermee kan Fysio de Tolgaarde nog meer kinderen – op de juiste manier en efficiënter – helpen. Laat ons meekijken en meedenken, en vanuit daar al dan niet een behandeltraject starten. Neem contact op voor meer info. Of maak gelijk een afspraak voor een kennismaking.

In onze praktijk werken we hulpvraag gericht. Dat betekent dat de vraag van de ouder en (indien mogelijk) de vraag van het kind centraal staan bij de therapie. Wat zijn de problemen en de wensen rondom de ontwikkeling van het kind? Een goede samenwerking tussen ouder(s) en therapeut is hierin van groot belang. Na een kennismaking kunnen we bepalen of en welk behandeltraject nodig is. We geven advies voor eventuele oefeningen thuis en wijzen daarnaast ook op mogelijke vergoedingen vanuit de zorgverzekering. 

– Kleine of grote klachten, kinderfysio’ s Marieke en Sanne nemen ze allemaal serieus!

– Wij gaan voor maatwerk. Ja, er zijn kinderen met dezelfde klachten, maar toch is ieder kind anders. 
  En daar zijn kinderfysio’ s Sanne en Marieke zich heel erg van bewust.

– Sanne en Marieke kunnen ‘haar’ kinderen altijd verder helpen. Maak een afspraak en ervaar het zelf.

– Denk niet gelijk aan een heel behandeltraject. Met onze hulp is observeren, concluderen en oefeningen(thuis) doen soms al voldoende.

– Kinderfysio de Tolgaarde is onderdeel van een kleinschalige, multidisciplinaire praktijk én gezondheidscentrum. Praktisch en efficiënt voor iedereen, fijn hè? 

– Baby’s behandelen doet fysio de Tolgaarde aan huis. Dan blijven ze lekker in hun vertrouwde omgeving. We leren de ouders oefeningen uit te voeren. Dat werkt het beste voor de baby!