Kinder(bekken)fysiotherapie

Over Kinderfysiotherapie

Een kind moet nog van alles leren. Dit doen zij spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat vanzelf en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Dit kan zich uiten op school , tijdens de gymlessen, met schrijven of in het dagelijks functioneren tijdens spel en bewegen of in het gedrag van kinderen. Door oefening kan jouw kind leren om de vaardigheden toch onder de knie te krijgen of juist met minder mogelijkheden toch zo optimaal mogelijk te functioneren. 

Ook zijn er kinderen die blessures oplopen, orthopedische klachten hebben of niet lekker in hun vel zitten en dit uiten in hun gedrag. Ook daarbij kan therapie door gespecialiseerde therapeuten zinvol zijn (zie: Kind In Beweging).

Sanne ten Boden-van der Kamp  is onze kindertherapeut. 

Sanne is in de basis kinderfysiotherapeute en werkt enorm vanuit haar gevoel en liefde voor kinderen. Een hele goede combinatie die altijd het kind voorop stelt en resultaat geeft. We werken als collega’s veel samen, elke met hun eigen expertise en inzichten.

Superfijn, dat we elkaar versterken op het vlak waar we overlappen, en dat we tegelijkertijd meer kunnen doen  voor de kinderen door onze specialisaties. Hiermee kan Fysio de Tolgaarde nog meer kinderen – op de juiste manier en efficiënter – helpen. Laat ons meekijken en meedenken, en vanuit daar al dan niet een behandeltraject starten. Neem contact op voor meer informatie. Of maak gelijk een afspraak voor een kennismaking.

In onze praktijk werken we hulpvraag gericht. Dat betekent dat de vraag van de ouder en (indien mogelijk) de vraag van het kind centraal staan bij de therapie. Wat zijn de problemen en de wensen rondom de ontwikkeling van het kind? Een goede samenwerking tussen ouder(s) en therapeut is hierin van groot belang. Na een kennismaking kunnen we bepalen of en welk behandeltraject nodig is. We geven advies voor eventuele oefeningen thuis en wijzen daarnaast ook op mogelijke vergoedingen vanuit de zorgverzekering. 

– Kleine of grote klachten, kinderfysio Sanne neemt ze allemaal serieus!

– Wij gaan voor maatwerk. Ja, er zijn kinderen met dezelfde klachten, maar toch is ieder kind anders. 
  En daar is kinderfysio Sanne  zich heel erg van bewust.

– Sanne  kan ‘haar’ kinderen altijd verder helpen. Maak een afspraak en ervaar het zelf.

– Denk niet gelijk aan een heel behandeltraject. Met onze hulp is observeren, concluderen en oefeningen(thuis) doen soms al voldoende.

– Kinderfysio de Tolgaarde is onderdeel van een kleinschalige, multidisciplinaire praktijk én gezondheidscentrum. Praktisch en efficiënt voor iedereen, fijn hè? 

– Baby’s behandelen doet fysio de Tolgaarde aan huis. Dan blijven ze lekker in hun vertrouwde omgeving. We leren de ouders oefeningen uit te voeren. Dat werkt het beste voor de baby! 

Meer weten over kinderfysiotherapie? klik dan hier.