Nieuws

Op de hoogte blijven?

lees hier online de nieuwsbrief van juli 2022

Via deze onderstaande link kunt u online de nieuwsbrief maart 2021 lezen.

Nieuwsbrief Fysio Tolgaarde Maart 2021

Lees hier het artikel over aanbod sportfysio in Zicht op Leusden met Willemijn Snapper

artikel sportfysio in Zicht op Leusden 2020 najaar

Baby Massage

Babymassage is een fijne manier om contact te maken met je baby. De liefdevolle aanrakingen zorgen voor rust en ontspanning bij je baby en jezelf. Door het intieme contact je leer zijn of haar lichaamstaal beter kennen en begrijpen en kun je sneller en passender reageren. Dit geeft je baby een gevoel van veiligheid en vertrouwen en het stimuleert de hechting. Voor meer informatie zie Baby Massage 

Nieuwsbrief september 2020

We hebben twee nieuwe collega’s in de praktijk Remco de Graaf en Willemijn Snapper. Remco werkt op maandag, woensdag en vrijdag. Willemijn werkt op dinsdag en donderdag. Willemijn zal zich vooral richten op de sportgerelateerde klacht en de orthopedische klachten. Remco heeft zich gespecialiseerd in longrevalidatie en revalidatie van mensen na een doorgemaakte COVID 19 besmetting.

Kinderfysiotherapie, Sensorische Informatieverwerking en Psychomotorische Kindertherapie.

Kind In Beweging is een initiatief van Fysiotherapie de Tolgaarde (Paul Koekoek) en Marieke Kamphof, Kinderfysiotherapeut en Psychomotorisch kindertherapeut. Sanne van der Kamp en Marieke Kamphof zijn de kindertherapeuten, een fijn duo dat elkaar versterkt doordat ieder zijn eigen specialisaties heeft.

Lees verder

De laatste nieuwsbrief staat online of u kunt de nieuwsbrief hier in pdf downloaden.

In het kader van de AVG(Algemene verordening gegevensbescherming) hebben we onze “privacy policy”veranderd. U kunt ze hier inzien.

De nieuwste Nieuwsbrief is weer uit. U kunt de nieuwsbrief online lezen of in pdf. Veel leesplezier.

Afvallen onder begeleiding van een diëtiste en fysiotherapeut, in 12 weken werken aan uw doel voor een gezond en verantwoord beweeg en leefgedrag. Voor meer informatie en inschrijven, kunt u hier klikken.

De laatste nieuwsbrief staat weer online. Klik hier om de nieuwsbrief te openen. Of hier om de nieuwsbrief in pdf te openen.

De nieuwsbrief voor de consultatiebureau artsen staat online. Om de brief te lezen klik hier.

Anouk is geslaagd voor haar hercertificering voor Dry Needling. Anouk mag weer drie jaar lang haar specialisatie haar uitvoeren. We feliciteren haar via deze weg met het behalen van deze prestatie.

Voor meer informatie over dry needling klik hier.

Nieuws over onze kinderfysiotherapeuten Sanne en Marieke. Lees hier!

De laatste nieuwsbrief staat weer online. U kunt de nieuwsbrief ook hier lezen!

Hier kunt u online de nieuwsbrief lezen. Ook kunt u de nieuwsbrief in pdf inzien

Namens alle medewerkers wensen wij u een fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2017! 

Hier kunt u online de laatste nieuwsbrief lezen. Met informatie over verzekeringen!

Ook beschikbaar in pdf

Lees hier de laatste nieuwsbrief of online.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

De slagaders in uw benen voeren te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door slagaderverkalking.

U heeft misschien wel gehoord dat u ‘etalagebenen’ heeft. Deze term is bedacht omdat patiënten zich een houding willen geven als zij noodgedwongen rusten. Zij kijken in de etalage van een winkel.

De beenslagaders vervoeren zuurstofrijk bloed van het hart naar de benen. In de loop van de jaren kan slagaderverkalking (medische term: atherosclerose) vernauwingen of verstoppingen in de slagaders veroorzaken. Uiteindelijk kan er een flinke vernauwing ontstaan; een zogenaamde stenose. Op de plaats van de stenose kan er minder bloed passeren. Door de beschadiging en de trage stroomsnelheid van het bloed kunnen zich bij zo’n vernauwing gemakkelijk stolsels vormen. Zo’n stolsel kan een vat uiteindelijk geheel afsluiten, dit heet een occlusie. Bij inspanning van de beenspieren (lopen, rennen, traplopen) neemt de vraag naar zuurstofrijk bloed toe. Heeft u vernauwingen in de slagaders? Dan komt er te weinig bloed met zuurstof bij de spieren. Er ontstaat een zuurstoftekort in de spieren. Het zuurstoftekort veroorzaakt pijn in uw been. Met rust verdwijnt de pijn weer.

De fysiotherapeut bespreekt uw klachten en met name uw (beperkte) bewegingsmogelijkheden. Ter ondersteuning maakt de fysiotherapeut gebruik van een aantal vragenlijsten. Voor het vaststellen van uw maximale loopafstand en conditie, doet u een test op de loopband. Dit onderzoek wordt gedurende de trainingsperiode regelmatig herhaald om het effect van de looptraining te bepalen. Op basis van de resultaten van de looptest en uw klachtenpatroon stelt de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk trainingsschema op.
Voor meer informatie over de therapie kunt u dit document lezen. En hier kunt u meer lezen over de aandoening.

De laatste nieuwsbrief staat weer online. U kunt de nieuwsbrief hier online lezen. Of hier in PDF.

De laatste nieuwsbrief is hier  of als PDF te lezen. Veel leesplezier.
Namens het teamvan Fysio de Tolgaarde

Onze Kinderfysiotherapeut Lise Hock begint weer.

Lise Hock heeft na de bevalling van hun dochter Noa een aantal weken zwangerschapsverlof gehad. Per 1 september is zij weer werkzaam als kinderfysiotherapeut. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee.
We willen haar waarneemster Elsemiek heel erg bedanken voor de goed zorgen. En wie weet zien we haar nog een keer terug. 
Het eerste project waar Lise zich op gaat richten is cool2bfit. Wij hopen een groep te starten in het najaar van 2015.

Nieuwe werknemer

Vanaf 1 september 2015 zal Anouk de Haan bij ons werkzaam zijn als geriatrie fysiotherapeut io. We zijn zeer verheugd dat zij ons team zal komen versterken.

Vandaag zijn er foto’s gemaakt met een aantal kinderen van christelijke basisschool de Holm uit Leusden. Fysio de Tolgaarde heeft voor een aantal jaar zich verbonden aan de school middels de sponsoring van de schoolshirts.Vorige week kwamen er 6 schoolkinderen met een fotograaf om foto’s te maken van de schoolshirts in de praktijk. Fysio de Tolgaarde heeft zich voor meerdere jaren verbonden aan cbs “de Holm”te Leusden. We hopen dat de kinderen nog vele sportieve momenten mogen beleven in het nieuwe shirt. Het resultaat is hierboven te zien.

De laatste nieuwsbrief kunt u hier lezen.

Overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem in onze Nederlandse maatschappij. Een aanpak met sport, bewegen, gezond eten met adviezen en een gedragsmatige aanpak is bewezen effectief. 
Meer informatie kunt u hier vinden.

In samenwerking met de dietiste Puck de Ruiter en de psychologen Monique de Rooij en Ellen van Dijck zijn we aan het inventariseren of dit realiseerbaar is in de Gemeente Leusden.
Kaakklachten: TMD temporomandibulaire disfunctie, het niet goed functioneren van het kaakgewricht en omliggende structuren.
Kaakklachten komt regelmatig voor. Het zijn lastige klachten, die het plezier ernstig kunnen verzieken. Hieronder een factsheet voor de meest voorkomende klacht TemporoMandibulaire Disfunctie(TMD)

Vanaf mei 2014 zijn we ook op maandagmiddag geopend. Jan Hendrik Vos werkt dan van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook hebben we op maandagmiddag van 14.00- 15.00 uur een medische fitness groep.

In maart is er in Zicht op Leusden een artikel geplaatst over onze kinderfysiotherapeut Lise Hock. U kunt het artikel hier lezen.

In het begin van dit jaar is er een artikel over orofaciaal therapie in de krant geplaatst. Het gehele artikel kunt u hier lezen.

Uw zorgverzekering vergelijken kan u een hoop geld besparen. Via de unieke en onafhankelijke vergelijker van Zorgverzekeringwijzer.nl vindt u snel en eenvoudig de zorgverzekering die het beste aansluit op uw persoonlijke situatie. Op zoek naar informatie over een specifieke zorgvergoeding? In het overzicht zorgvergoedingen vindt u onder andere de vergoedingen fysiotherapie 2014 per zorgverzekering.

Op 3 oktober is er een artikel geplaatst in de regionale krant de Stentor over mijn specialisatie orofaciaal.
Artikel: Kiespijn? probeer de fysiotherapeut. Geplaatst in de Stentor 03 oktober 2013.

Je kent het wel na een lekkere zomervakantie weer beginnen met sporten. Natuurlijk is het beter om tijdens de zomervakantie door te gaan met bewegen/ sporten. Maar dat komt er niet altijd van.

Hier zijn 6 tips om de kans op blessures te verkleinen.

Warming-up

De warming-up is bedoeld om je lichaam fysiek en mentaal voor  te bereiden op de sportactiviteit door met gepaste intensiteit een soortgelijke activiteit te doen. Je lichaam gaat op een hogere versnelling werken. Een goede warming-up duurt ongeveer 20 minuten en zweten hoort daarbij.

Luisteren

Het lichaam geeft vele signalen af. Pijn, stijfheid, vermoeidheid etc. Luister naar je lichaam. Het lichaam geeft deze signalen niet voor niets af. Meer en harder is niet altijd beter. Balans in actief zijn en herstel is belangrijk. Trainen is rust nemen!

Coördinatie

Een blessure treedt vaak op door nog net even die bal te pakken. Of door niet op tijd te kunnen ontwijken voor een tackel. Je mist net de controle. Vaak heeft dat met coördinatie te maken. Het lichaam leert door nieuwe dingen te doen. Het is verstandig om verschillende oefeningen tijdens de training in te bouwen.

Als voorbeeld; niet alleen rechtdoor lopen , maar ook ander loopvormen(zigzag, achteruit, ander oppervlak). Veel variatie traint de coördinatie.

Dynamisch rekken

Een goede mobiliteit en spierstelsel zijn erg belangrijk voor een goede uitvoer van jouw sport. Dynamisch rekken is een vorm van rekken, waar je rustig en gedoseerd de eindstand van het gewricht en/of spier bereikt. Dit doe je door een zwaaiend beweging maken die langzaam de eindgrens bereikt.

Ontspan

Bepaalde spanning heb je nodig om te kunnen bewegen. Maar te veel spanning is blessure verhogend. Te veel spanning komt van vaak uit gedrag of emotie. Te hoog opgetrokken schouders, door bijvoorbeeld stress, is daar een voorbeeld van. Ken jezelf en probeer ook die ontspanning te zoeken.

Contact

Sommige elementen in de sport zijn niet te beïnvloeden. Veel blessures ontstaan door contact met tegenstanders. Denk aan de volleyballer die land op de voet van een tegenstander!

Sport met je verstand. Sommige mensen overschatten hun eigen kunnen.  “Bezint eer ge begint”. Denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan je omgeving.

Tot slot

Het is niet altijd nodig met beginnende klachten naar huisarts of fysiotherapeut te gaan. Luister naar je lichaam en pas zo nodig de intensiteit aan. Bij aanhoudende klachten is het wel raadzaam om hulp te vragen.

Badminton is een snelle sport die veel van je lichaam vraagt. Een goede techniek, genoeg kracht, goede reflexen en een goede coördinatie is daarbij belangrijk.

Vraagt u zich weleens af, is deze sport wel geschikt voor mij? Wat zijn mijn goede kanten en waar liggen mijn verbeterpunten? Zijn er risico’s op blessures?

Fysiotherapie de Tolgaarde biedt voor (nieuwe) leden van LBC een gratis screening aan.

Deze bestaat uit een:
  • Vraaggesprek
  • Specifiek lichamelijk onderzoek
  • Advies en Mondeling verslag

Deze screening duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier en zal plaats vinden op de praktijk van Fysio de Tolgaarde. Wilt u het verslag op papier hebben, dan zijn er wel kosten aan verbonden.

U kunt zich aanmelden via de club, of rechtstreeks via info@fysio-tolgaarde.nl, 033-4947963 of 06-81190509 ovv screening LBC.

Elke laatste dinsdag van de maand ben ik om 20.00 uur in de Korf aanwezig voor het gebruikelijke “sportspreekuur”.