Baby Massage

Baby Massage

Babymassage is een fijne manier om contact te maken met je baby. De liefdevolle aanrakingen zorgen voor rust en ontspanning bij je baby en jezelf. Door het intieme contact je leer zijn of haar lichaamstaal beter kennen en begrijpen en kun je sneller en passender reageren. Dit geeft je baby een gevoel van veiligheid en vertrouwen en het stimuleert de hechting.

De massage heeft een belangrijke invloed op de hormoonproductie. Tijdens een massage is er een daling van de hoeveelheid stresshormoon zoals adrenaline en cortisol en een stijging van oxytocine. Ocytocine (het knuffelhormoon) zorgt voor rust, geborgenheid en gebondenheid. Zowel bij de gemasseerde (de baby) als de masseur (de ouder/verzorger) is er een verhoogde productie van dit hormoon door de massage. De hechting tussen ouder en kind zal tijdens een massage versterkt worden en je leert de lichaamstaal van je baby nog beter te begrijpen. Verder ontwikkeld het de tastzin van je baby. Door je baby regelmatig te masseren slaapt hij/zij rustiger en dieper, de spijsvertering wordt beter, en darmkrampjes en overstrekking kan ook verminderen.

Baby massage kan het beste aangeleerd worden bij baby’s tussen de 6 weken en 6 maanden oud. Het is ook mogelijk bij prematuur (te vroeg geboren) baby’s, huilbaby’s of onrustige baby’s.

De cursus wordt gegeven door een kinderfysiotherapeute, zij zal tijdens de cursus ook informatie geven over de motorische ontwikkeling van je baby en hoe je deze het beste kan stimuleren. Daarnaast zal zij tips en adviezen geven over voorkeurshouding en hantering. Ook is het mogelijk wat te vertellen over de verschillende draagmethodes zoals dragen in een draagdoek of draagzak.

De babymassage cursus kan bij jou thuis plaatsvinden of op de praktijk. In overleg kan gekeken worden hoeveel lessen je wilt volgen. Normaal bestaat de cursus uit 3 tot 4 lessen maar individueel kan overlegt worden wat het beste bij je wensen past.

Het is ook mogelijk om de cursus te volgen samen met je partner of in een klein groepsverband (maximaal 3 baby’s).

Ben je nieuwsgierig geworden, of heb je vragen, neem dan contact op en/of maak een afspraak met onze kinderfysiotherapeut.

Tijdsduur: 3 of 4 lessen van ongeveer 1 uur.

Kosten: bij 3 tot 4 personen €65,-, €85,- bij 2 personen, cursus individueel: €125,-

Locatie: bij uw thuis of op de praktijk